Sunday, 16 August 2009

Low Tide Ripples / Twist Collective Fall 09

Low Tide Ripples
Low Tide Ripples, Twist Collective Fall 2009

Ehdotus Twistille meni jo talvella ja kun myönteinen vastaus saapui, aloin (heti rauhoituttuani ja pomppimisen lopetettuani) miettiä puseron toteutusta. Ja hyvä että mietin, toteutustapa kun ehti mennä uusiksi monta kertaa. Koska pusero on neulottu ylhäältä alas, oli tietysti ensi töikseen mietittävä lisäykset. Kokeilin perusraglaneita ja peruskaarroketta, mutta kun kumpikaan ei tyydyttänyt, kehitin niiden välimuodon - vain sivuissa tehtävät viuhkamaiset lisäykset.

Kun langat lopulta saapuivat, ei ollutkaan enää hirveästi aikaa deadlineen, joten neuloa sai täysillä. Ja hiukan jännitti, koska ajallisesti ei ollut enää varaa pahemmin m(u)okata. Onneksi oli taustajoukkoja, sekä täällä kotona, että muualla, jotka pitivät mut järjissäni. Kiitos Mari ja Tea :)

I sent the submission to Twist Collective last winter and when I received the acception message, I started (right after I had stopped jumping and had calmed down) thinking about the implementation. It was good to start early, as I changed my mind many times when searching for better ways to do things. Because this sweater is knit from top down, I naturally had to start from increases. After trying basic raglan and yoke increases, I ended up with something in between - I created increases, that spread out like beams of sun, on both sides.

When yarn came, deadline was quite close, so my days were all about knitting. Fortunately I had some wonderful people here at home and two knitters elswhere, who helped me to keep my sanity. Thanks Mari and Tea!


Low Tide Ripples / Sleeves

Hihat ovat tämän puseron juju ja tykkään niistä valtavasti. Halusin nappilistan aaltoreunasta jämäkän ja kuosissaan pysyvän, joten tein senkin palmikkona, lisäykset ja kavennukset ovat palmikoiden joukossa.

Sleeves are the thing I love the most about this sweater. I wanted the buttonband to be sturdy and not loose shape, so it's cabled too. Increases and decreases are hidden inside the cabling.

Low Tide Ripples Low Tide Ripples

Lanka oli ihana, Madelinetoshin Tosh Worsted, käsinvärjätty merinolanka, joka oli loistava neulottava. Kastelu yllätti eniten - odotetusti neule ensin venyi aika paljon, mutta ei jäänyt sellaiseksi, vaan kuivuessaan tiivistyi ja palautui mittoihinsa. Ihme juttu. Ai niin, paidan koko on 34" ja minä olen vähän pienempi, joten se vähän roikkuu mun päällä :)

Yarn was wonderful, Madelinetosh Tosh Worsted, hand dyed merino yarn which was great to work with. Blocking suprised me the most. Of course the sweater stretched at first, but it actually shrinked back to its original measurements when drying. Quite amazing. Oh, and one more thing, the sample sweater is size 34" and I'm smaller, so it's a bit big for me :)

Going

Matkaan pusero lähti aikas viime hetkellä, mutta yksin ei tarvinnyt matkustaa, vaan pääsi hyvässä seurassa. Täytyy sanoa, että olen oppinut tänä vuonna valtavasti uutta postilappujen täyttämisestä ja seurantanumerot ovat paras keksintö hermojen säästämistä ajatellen.

The sweater left Finland pretty much at the last moment, but it didn't have to travel alone, it went in a good company. And I just love tracking tools.

38 comments:

 1. U-P-E-A! Erityisesti tykästyin noihin hihoihin. :)

  ReplyDelete
 2. On se ihana!
  Ja uusin Twist Collective on mielestäni paras ikinä...tosi paljon kauniita juttuja:)

  ReplyDelete
 3. :)
  mä oon niiiiin ylpee sun(kin) puolesta.

  ReplyDelete
 4. =) ... kiva olla cheerleaderina...

  ReplyDelete
 5. Ihana paita, hihat on mahtavat! =)

  ReplyDelete
 6. Onnea taas hienosta julkaisusta! :o) Kaunis pusero ja hihat ovat todella hauska yksityiskohta.

  ReplyDelete
 7. Ihana, upea paita - ei voi muuta sanoa! Onnea vielä kerran! Twist Collective rules :-)

  ReplyDelete
 8. Tosi hieno saavutus ja upean näköinen neule! Muutenkin Twist collective oli ihania juttuja pullollaan...

  ReplyDelete
 9. Upeat hihat. Luomuksissasi on kyllä ihailtavaa luovuutta.

  ReplyDelete
 10. Tää on niin ihana. Must have!

  ReplyDelete
 11. Onnittelut! Noi hihat on tosi hienot :)

  ReplyDelete
 12. I love the sweater - it´s absolutely on my to-do-list!

  ReplyDelete
 13. Kerrassaan hurmaava! Ihkut nuo hihat!

  ReplyDelete
 14. Silläkin uhalla että mä toistan itseäni (ja muita): UPEA, IHANA ja PAKKO SAADA! :) Niin ja onnea julkaisusta :)

  ReplyDelete
 15. Upea paita! Oot sie taitava :) Tuo hihojen napitus vois toimia myös villatakin etumuksessa.

  ReplyDelete
 16. Love this sweater and the extra long sleeves are perfect!

  ReplyDelete
 17. I love it!
  What a masterpiece...your work is so lovely.

  ReplyDelete
 18. I just found your blog through this pattern and I wanted to tell you that this is my absolute favorite pattern from this Twist! I cannot wait to go through my stash and find the perfect yarn to make my own version! It's beautiful!

  ReplyDelete
 19. Kaunis on. Upeita yksityiskohtia.
  Lämpimät onnittelut!

  ReplyDelete
 20. Ihana pusero, varsinkin noi hihat on hienot. ;) Onnitteluni!

  ReplyDelete
 21. Kiitos tosi paljon kommenteista, ootte ihania! Tää vaan lukee ja hymyilee :)
  Thank you for your comments, they've kept a big smile on my face all day :)

  ReplyDelete
 22. It is so gorgeous, it's already on my knitting queue :)

  ReplyDelete
 23. Se on niin I-H-A-N-A! Tykkään todella!

  ReplyDelete
 24. Onnittelut, pusero on upea. Erityisesti hihat ovat hieno yksityiskohta! Muutenkin Twist oli täynnä mahtavia malleja, voiskohan sitä ryhtyä kokopäiväiseksi kutojaksi...?

  Alina

  ReplyDelete
 25. Aivan ihana neule!! haluais tehdä mutta, iso mutta, ohje on "lontooksi" eli onko saatavilla kotimaisella elikäs suomeksi riipustettuna??

  ReplyDelete
 26. Kaunis neule taas! Onnea!

  ReplyDelete
 27. Elegantti, tykkään kans just eniten noista hiharatkaisuista!
  Onnea kovasti =D!

  ReplyDelete
 28. Kiitos :))
  Anonyymi, näillä näkymin ohje pysyy englanninkielisenä, koska niin kauan kuin se on Twistillä myynnissä, en siihen koske :)

  ReplyDelete
 29. Kiitos vastauksestasi villapeikko. täytynee alkaa opetella englantia jotta saa tämän ihanuuden itselleen tehtyä, sillä edelleenkin se on niiiiin upean hieno!!! että pakko saada...

  ReplyDelete
 30. Englanniksi neulominen on mainettaan helpompaa :) Jos tulee kysymyksiä, pistä viestiä niin autan vaikean kohdan yli.

  ReplyDelete
 31. Congratulations! A beautiful design.

  ReplyDelete
 32. kiitos villapeikko.ehkäpä joudun ottamaan yhteyttä.yritän kuitenkin sanakirjojen avulla selvitä jos ja kun jotkut termit/sanat ovat outoja.hitaasti hyvää tulee,niinhän tavataan sanoa.

  ReplyDelete
 33. Tosi kauniit hihat! Ihana juju. Sinulla on upeita neuleita täällä!

  ReplyDelete
 34. This was one of my absolute favorites of the issue, Suvi. I hope you'll have more fab designs in Twist coming up!

  ReplyDelete
 35. This is gorgeous, I love the cuff detail. It makes the sweater for me.

  ReplyDelete